top of page

Maatwerk bestellen

 

Voordelen

* Volg het maakproces van je bestelling via facebook! 

* Passend voor alle vormen en maten.

* Wat je zoekt maar nergens kunt vinden, kan gemaakt worden. 

* Alles is handwerk en daarom bepaal jij het ontwerp, de materialen, versieringen; alles.

* Met thuisservice: tegen reiskostenvergoeding kom ik bij je langs.

* Geen verzendkosten binnen Nederland.

 

Nadelen

* Het hele proces kost de nodige tijd, welke vermeld staat bij de wachttijd.

* Voor de ideale pasvorm moeten één of meerdere pasafspraken gemaakt worden.

* Voor elke opdracht wordt een voorschot van 50% gerekend.

* Voor een pasafspraak wordt € 10,- euro per uur gerekend.

  

Let op! Wij hebben geen winkelpand! Langskomen kan alleen op afspraak.

De procedure

Je kunt naar eigen ontwerp kleding en patronen bestellen op eigen maat. Bij een eerste afspraak worden de mogelijkheden besproken. 

Om de ideale pasvorm te bereiken zijn er één of meerdere pasafspraken nodig. Ieder kledingstuk heeft de nodige tijd nodig om te maken. Een indicatie van de wachttijd hiervoor staat vermeld bij de prijsindicaties. Het is daarom belangrijk om het te melden als de bestelling voor een bepaalde datum af moet zijn.

 

Prijzen

De vermelde prijzen zijn een schatting van de kosten. De precieze prijs kan pas berekend worden zodra het pasmodel is goedgekeurd. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de benodigde materialen kan deze prijs toe- of afnemen. 

Andere bijkomende kosten kunnen bestaan uit:

  • Pasafspraken: € 10,- per uur. 

  • Thuisservice: Tegen vergoeding van de reiskosten kom ik bij u thuis voor deze afspraken. 

 

Bestellen

  1. Het ontwerpproces kan digitaal gebeuren waarbij aan de hand van uitgewisselde plaatjes en tekeningen een ontwerpschets zal worden gemaakt. 

  2. Op de eerste afspraak worden verdere details besproken en kunnen eventuele materialen bekeken worden. Bij het opnemen van de maten is het belangrijk dat u aansluitende kleding en goed zittend ondergoed aan heeft.

  3. Tijdens de pasafsrpa(a)k(en) worden verdere details besproken en materialen gekozen. Draag bij het passen wederom goed passend ondergoed en eventueel de schoenen die bij dit kledingstuk gedragen zullen worden. Ook bij de bestelling van patronen, wordt gepast voor de perfecte pasvorm. 

  4. Zodra het pasmodel goedgekeurd is en er besloten is over de materialen, kan de precieze prijs berekend worden. Wanneer de prijs akkoord is en het ontwerp vast staat, wordt een gedetailleerde specificatie opgemaakt die beiden van ons zullen ondertekenen. Nadat dit document ondertekend is, zullen geen veranderingen meer doorgevoerd kunnen worden. Als er fouten zijn gemaakt bij de bestelling, laat dit dan zo snel mogelijk weten. 

  5. Het restant van de betaling dient altijd voldaan te worden wanneer de outfit klaar is, voor ontvangst. Betalingen kunnen overgemaakt worden naar; Giro NL74 INGB 0000 663 041 t.n.v. H.N. de Vries te Gouda.

  6. Als de kleding af is, ontvang je bericht hiervan, met het verzoek om het resterende bedrag over te maken. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de bestelling binnen 1 week thuis verwachten. Je kunt het ook ophalen (eventueel nog even passen) en hierbij contant betalen. De goederen blijven eigendom van Sewing History totdat de betaling(en) is/zijn voldaan.

 

Op afstand

Mocht het niet lukken om af te spreken, dan moeten de maten via de post worden doorgegeven. Ik raad aan om deze te laten opnemen door een getrainde kleermaker of coupeuse. Stuur de genomen maten op een ondertekend papier naar mij op. Toch geef ik er altijd de voorkeur aan om je maten zelf op te meten. 

Als een pasmodel nodig is, dan wordt deze opgestuurd en kun je jezelf af (laten) passen. Via foto’s en digitale instructies assisteer ik hierbij. Als we klaar zijn, stuur je het pasmodel weer terug. Dit wordt net zo vaak herhaald tot het pasmodel goed zit.

 

bottom of page