top of page

Cursus Overbust/Halfbust Korset maken

 

De cursus zal plaatsvinden op de zondagmiddag, van 12.00 uur tot 16.00 uur. De 7 lessen zijn wekelijks, zodat je tijd hebt om er thuis eventueel verder aan te werken en om materialen te kunnen inkopen.

 

De cursus dient vooraf betaald te worden en is inclusief korsetkit twv € 66,-, compleet met busk en een brede keuze uit verschillende stoffen, koorden en kantjes. Als je een leuk stofje hebt dat je wilt gebruiken, ga ervoor! Ook patroonpapier en passtof worden verzorgd. Bovendien krijg je elke les een nieuw instructieblad voor naslagwerk. 

 

Per cursus is er een maximum van 6 deelnemers voor optimale begeleiding. Geef je dan ook snel op om mee te doen! 

De lesopzet is als volgt

 

Les 1; Patronen uitknippen en stoflegging

Je maakt een ontwerpschets van je korset, kiest een baleinverwerking, versiering, met of zonder busk of rijgflap... Vervolgens gaan we maten nemen, je patroon bestuderen en de passtof knippen. 

 

Les 2; Pasmodel maken en afpassen

In deze les stik je het pasmodel in elkaar. Hierbij kun je eventueel al wat technieken oefenen die je later in je korset wilt gebruiken. We gaan elkaar inrijgen en afpassen, zodat de patronen aangepast kunnen worden. 

 

Les 3; De stoflegging

Maak een stoflegging van de modestof, voering, eventueel tussenvoering en plakvlieseline. Verwerk eventuele versieringen en stik de stoflagen aan elkaar. 

 

Les 4; Baleinschachten maken 

De tailleband wordt ingezet en de baleinschachten worden gemaakt. Als de baleinschachten af zijn, beginnen we met de afwerking van het korset. 

 

Les 5; Busk verwerken en bovenkant afwerken
De busk wordt ingezet (optioneel) en de bovenkant wordt dichtgestikt, eventueel met de nodige versieringen. Je maakt de baleinen op maat, werkt ze af en schuift ze in het korset. 

 

Les 6; Baleinen vastzetten en de afwerking
Stik het korset nu ook aan de onderkant dicht en verwerk eventuele versieringen. Neem voor deze les extra naalden mee, voor het geval dat je op een balein stikt. 

 

Les 7; Nestels inzetten en inrijgen 

In deze les maak je het korset af. Sla de nestels in en rijg je korset in. Als je korset eenmaal af is, behandelen we de nazorg voor je korset en belangrijke weetjes over het dragen ervan.

bottom of page