top of page

ABOUT ME

 

Hoi en welkom op mijn site. Ik ben Hepziba; een geobsedeerd naaister met een grote liefde voor korsetten en andere uitdagende naaiprojecten.
Door een passie voor de stijlen fantasy, gothic en historisch, heb ik me bezig gehouden met flink wat interessante constructies en hierdoor leer je zoveel bij dat ik het zonde vind om die kennis voor mezelf te houden.

Ik heb een vier-jarige opleiding afgerond voor maatkleding en hierbij heb ik mezelf iets verder verdiept dan de lesstof. Korsetten bijvoorbeeld, werden totaal niet behandeld, evenals veel historische constructiemethodes. Ik heb voor een werkstuk een korset gemaakt en dit heeft me niet meer losgelaten. Ik ben er totaal in verdwenen en ondanks dat ik al sinds 2004 korsetten maak, is er nog zoveel om uit te proberen en te perfectioneren... Maar ook vooral om door te geven, want korsetten maken leer je niet even zomaar. 

Daarnaast maak ik vaak (historische) kostuums voor het bezoeken van fairs, voor hofdansen en bruiloften. En dat terwijl ik opgeleid ben voor moderne kleding. Door deel te nemen aan verschillende kostuum-onderzoeken en colleges (meestal in het buitenland), houd ik mijn kennisbasis voortdurend bij. Omdat deze zo zeldzaam is in Nederland, vind ik het heerlijk om anderen hiermee te kunnen helpen. Mooie bijkomstigheid is dat ik, dankzij een studie voor Docent Engels, officieel bevoegd ben om les te geven. 

Uw bericht is succesvol verzonden!

bottom of page